Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Stor utbildning i Vilhelmina print

Thu 2. Mar 17 14:57

IMG_6046 (2).jpg

Politiker och tjänstemän – var går gränsen? Under två dagar är personal från Sveriges kommuner och landsting på plats i Vilhelmina för att bena ut just det.  

Med 90 personer från sju inlandskommuner i publiken inledde projektledarna Christine Feuk och Gunnar Gidestam från Sveriges kommuner och landsting, SKL, en två dagar lång utbildning i Vilhelmina.
- Varje liten del vi gör i kommunerna ska vara för våra medborgares skull, sade Christine Feuk och satte ton för utbildningen som syftar till att hjälpa kommuner och politiker med ledning och styrning.

Utbildningen är initierad från trekommungruppen, där Vilhelmina , Åsele och Dorotea ingår, och brukar vara ett återkommande moment i början och i mitten av mandatperioderna för att hålla kunskaperna fräscha och uppdaterade.
- Jag tror det kommer öka förståelsen för vilket ansvar man har som politiker och vilket ansvar man har som tjänsteman, förklarar Vilhelminas kommunchef Karl-Johan Ottosson.

De sju inlandskommunerna som deltar är Storuman, Lycksele, Sorsele, Dorotea, Vilhelmina, Åsele och Malå.
- Många gånger vi har problem i kommunerna är det på grund av brister i styrning och ledning. Så nu är det kommunchefer, förvaltningschefer, myndighetschefer och en del enhetschefer som är på plats för att utbilda sig, säger Karl-Johan Ottosson.
Vad är syftet?
- Det är viktigt för att få klart för sig hur politikernas och tjänstemännens rågångar går, att styra och sätta mål och hur man lämnar över till tjänstemännen som ska verkställa och återrapportera.
Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601