Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Kortfilmstävling med temat laga, låna eller återvänd print

Fri 3. Mar 17 09:03

Kortfilmstävling -
med temat laga, låna eller återanvänd

Samrådsgrupp Avfall har i dagarna gått ut med en tävling till alla i åldern 13-30 år och som bor i Västerbotten.  Där söks smarta, kluriga, spännande, roliga, enkla eller svåra kortfilmer på temat ”Laga, låna eller återanvänd – bli en Miljönär”. Helt enkelt tips om hur vi kan göra vår planet till ett mer hållbart ställe.  

Samrådsgrupp Avfall är ett nätverk i Västerbotten, under Region Västerbotten som består av personer från kommunerna, som på olika sätt arbetar med miljö- och avfallsfrågor i länet. Vi deltar i kampanjen ”Bli Miljönärvänlig”, initierad Avfall Sverige, och den här tävlingen är en del i vår satsning.

– Vi hoppas på många klura, roliga och kanske oväntade kortfilmer. Målet är att nå ut till den åldersgrupp som avfall Sveriges kampanj Miljönärvänlig* i första hand riktar sig till. Genom att filmerna skapas av den åldersgruppen samt publiceras på deras egna kanaler så når kanske budskapen fram på ett annat sätt än när vi själva formulerar oss, säger Agneta Lantto Forsgren, verksamhetschef på avfallsenheten Skellefteå kommun och Skellefteå kommuns representant i samrådsgrupp Avfall.  

Upplägget för tävlingen
De som kan vara med och tävla ska vara mellan 13-30 år och bosatta i Västerbotten. Filmerna får vara max 59 sekunder och i format som passar att publicera på webben. Temat är laga, låna eller återanvänd och Miljönär- loggan ska finnas med någonstans i filmen. Tävlingen pågår mellan 14 februari – 19 mars 2017.

Vinnaren får 5000 kr
Fem kortfilmer kommer att premieras där vinnaren tar hem 5000: -, andre pristagaren får 3000 kr och 3-5 pris är 1000kr. Pristagarna utses av en jury som består av Simon Öhman Jönsson filmbolaget Pixelera, Ingegerd Svantesson Avfall Sverige samt tre avfallskommunikatörer som representerar samrådsgrupp avfall.
Läs mer utförligt om tävlingen och reglerna på Region Västerbottens sida: http://regionvasterbotten.se/miljo/miljonar-i-vasterbotten/

* En märkning – Miljönär-vänlig – har tagits fram av Avfall Sverige och används av kommuner för att inspirera till hållbar konsumtion. Genom kampanjen och hemsidan uppmärksammas alla som gör det möjligt att laga, låna, återanvända, eller att på annat sätt minska avfallet. Där finns också en karta som visar verksamheter i Sverige som har fått märkningen karta

Mer information

Tekniska avd
Vilhelmina kommun

Magnus Johansson
0940-14067

GunInger Fryklund

        

Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601