Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Drygt 30 flygplatser möts i Saxnäs print

Fri 31. Mar 17 15:33

Flygplatsen vinter.jpg
På måndag möts 33 av Sveriges flygplatser i Saxnäs, där flygskatten står högt upp på agendan. ”Det finns en stor oro bland våra medlemmar”, berättar Peter Larsson, vd för Sveriges regionala flygplatsförbund, SRFF.

Varje år samlas de 33 flygplasterna som är medlemmar i SRFF för årsstämma. Från Gällivare i norr till Kristianstad i söder samlas flygplatschefer och ägare nu i Saxnäs.
- I år blev det vår tur att vara värdar, och vi har förlagt stämman till Saxnäs. Det känns jättekul att få visa upp Vilhelmina kommun, säger Johan Hagelberg, chef för South Lapland Airport, Vilhelmina.

Under två dagar diskuteras utmaningar och utvecklingar i branschen.
- Vi kommer att ta upp aktuella frågor som är väsentliga för oss, och som är viktiga att sluta upp kring, säger Johan Hagelberg.
En av de frågorna är flygskatten, som just nu orsakar stor oro bland flera flygplatser.
- Flygplatsernas framtid kommer att påverkas av en flygskatt. Det här är ingen fråga vi kan styra över, men vi kommer att diskutera möjliga scenarion, säger Peter Larsson, vd för SRFF.
Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601