Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Krisberedskapsvecka sätter trygghet i fokus print

Tue 9. May 17 08:57

Krisbild3.jpg

Strömmen försvinner. Vattnet likaså. Det blir kallt. Hur förberedd är du då?

Denna vecka pågår Krisberedskapsveckan i hela landet, där MSB, myndigheten för samhällskydd och beredskap tillsammans med landets kommuner och länsstyrelser vill lyfta vikten av att vara förberedd inför en samhällsstörning.

I Vilhelmina uppmärksammar vi detta i sociala medier, på vår Facebook-sida, med en boksnurra på biblioteket samt på samtliga livsmedelsbutiker som finns i kommunen med olika förslag på vad som ska finnas i en krislåda.

Myndigheter och medborgare har ett gemensamt ansvar att hantera katastrofer och andra kriser. Även om Västerbotten har en god övergripande krisberedskap är det omöjligt för samhället att skydda alla från allt.
Det första som du kan göra för att bidra till den gemensamma krisberedskapen är att skaffa en god beredskap hemma. Det gör att ditt hushåll kan vara självförsörjande några dygn medan räddningstjänstens resurser går till att hjälpa mer utsatta grupper i samhället.
Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601