Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Stina Blind är ny ordförande för Visit Vilhelmina print

Tue 4. Jul 17 10:22

Stina Blind20.jpg

Högsommaren står för dörren. Trots det har Stina Blind, Visit Vilhelminas nya ordförande, sina tankar på en av Vilhelminas vintrigaste helger. Nu ska WWW återupplivas på ett helt nytt sätt.

Solen lyser starkt under den varma junidagen och jacka är överflödig. Trots det är ämnet för dagen Vilhelminas egna vinterklassiker WWW när Stina Blind slår sig ner vid bordet. Som Visit Vilhelminas nya ordförande är hon peppad på att återuppliva festivalhelgen Wilhelmina Winter Weekend som sker i början av februari.
- Det är en rolig möjlighet att kunna påverka och vara med där det händer. På små orter händer det inget om man inte gör något själv, säger hon.

Stina, som vuxit upp i Örnsköldsvik och har rötterna i Klimpfjäll, flyttade efter studenten och landade så småningom i Göteborg, där hon sedan dess jobbat som gymnasielärare. Men med åren blev längtan till fjällen bara starkare och i förra sommaren gjorde hon slag i saken. Sedan augusti 2016 har hon varit Vilhelminabo och Malgomajlärare.
- Det känns jättebra att flytta hit, och det finns verkligen mycket roligt som händer här, berättar Stina Blind.

Nästa år blir det ett riktigt jubileumsår i Vilhelmina, när Wilhelmina Winter Weekend firar 20 år samtidigt som inlandsbanan fyller hela 100 år. Visit Vilhelmina, som är en ekonomisk förening där företagare, handeln och kommunen ingår, har i dagarna startat upp arbetet inför nästa upplaga av WWW.
- Vilhelmina är ett roligt ställe att bo på, men det måste finnas alternativ för alla.  Det är det som vi i arbetsgruppen ska bygga vidare på nu, för det finns så mycket mer man kan göra, säger Stina Blind.

Visionen är också att lyfta fram de unga i kommunen, samtidigt som syftet med att gagna och stödja handel och företag fortfarande står som grund. Bland arbetsgruppen och styrelsen har det funnits en oro för att folk inte längre vet att Visit Vilhelmina finns längre, då flera av de andra aktiviteterna lagts på is för att fokusera på WWW.
- Jag tror att med ett tydligare fokus på vad vi vill och vad visionen är så kan vi vända på det. När WWW kommit i gång ännu mer ska det i sin tur kunna generera andra event och aktiviteter.

Men det handlar inte bara om att återuppliva. En ny era står för dörren och Visit Vilhelmina siktar mot en mer fräsch och nytänkande inriktning. Exakt vad som ska föra WWW-helgen i den riktningen är dock en hemlighet – än så länge.
- Vi är i startgroparna med planeringen och ingenting är riktigt i hamn än. Men det vi vet är att WWW-helgen ska växa ännu mera, säger Stina Blind.
Inför WWW-helgen 2018 fortsätter Jonathan Björk från Göteborg som projektchef. En kompetens som enligt Stina Blind bidrar med ett nyttigt ”utifrån-perspektiv”.
- Det som är roligt med Jonathan är att han ser saker utifrån. Det behövs för att hitta det där nya och fräscha som vi faktiskt är ute efter, säger hon.

Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601