Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Bidra till ett tryggare samhälle och fältvandra med stödteamet Nyckeln print

Tue 23. Jan 18 09:06

IFO5 mini.jpg

Nu börjar Individ- och familjeomsorgen, IFO, med fältkvällar för ett tryggare samhälle för ungdomar. ”Vi vill se fler vuxna på samhället”, säger Ingrid Karlsson, stödteamet Nyckeln.
Imorgon, onsdag, sker den första informationsträffen inför de trygghetsvandringar som kommer att äga rum under våren.
- Vi upplever en ökad oro bland ungdomarna, det händer allt mer saker och utifrån en undersökning som görs av oss varje år ser vi även att det blir vanligare att unga tjejer känner sig otrygga. Vi ser också en betydligt mer liberal syn på droger än tidigare, säger Ingrid Karlsson och Tommy Sjöström, som ingår i stödteamet Nyckeln som är en del av Individ- och familjeomsorgern, IFO.
Fältvandringarna kommer att äga rum en kväll i månaden, oftast under en helgdag.
- Första vandringen blir under WWW-helgen, då vi av erfarenhet vet att det kan vara lite stökigare då, säger de.
Förhoppningen med den första träffen är att väcka intresse och engagemang bland de vuxna, så att en mer långsiktig lösning träder fram.
- Vi vill gärna se en föräldraorganisation, eller liknande. Det är inte bara föräldrar som kan vara ute på trygghetsvandring utan det kan vara mor- och farföräldrar, syskon eller andra vuxna som vill bidra till att skapa en trygghet för våra ungdomar, säger stödteamet.
- Det ligger i allas intresse att vi får en trygg utemiljö, där alla ska kunna vistas ute. Det handlar inte om att vi ska vara ett kontrollgäng som är ute och snokar, utan vi ska visa att det finns vuxna på samhället som man kan vända sig till om det skulle vara något, säger Kristina Borgström, IFO.

Stödteamet Nyckeln kommer att finnas som bollplank, och finns tillgängliga vid frågor och funderingar. Är du intresserad av att hjälpa till? Kom då till Volgsjövägen 3, Flygeln, onsdag 24/1 (vi finns där från kl. 18.30) eller ta kontakt via fälttelefon 070-256 91 24.

Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601